KIŞ AYLARINDA CİLT BAKIMI NASIL YAPILMALI ?

kis-aylarinda-cilt-bakimi-kuru-cilt-3890

Cildimiz kış aylarından en fazla etkilenen organımızdır. Havaların soğuması ile vücudumuzdaki kan dolaşımı azalarak ter bezlerimizin yavaşlamasına sebep olur. Kan dolaşımının yavaşlaması sonucu cildimizin ihtiyacı olan vitamin-mineral, antioksidan ve alması gereken diğer besleyici maddeleri alması da zorlaşır dolayısı ile ciltte oluşan yağ ve nem kaybı cildin parlak ve sağlıklı görünmesine engel olarak cilt kuruluğuna sebep olur. Bu da kış aylarında yaşanan en büyük cilt problemidir.

 

Yaşanan cilt kuruluğu kış aylarında özellikle kapalı ortamda çalışan beyaz yakalı kişiler için ciddi problem teşkil eder. Ofis de ki yüksek sıcaklık da  kullanılan kombi ve klima cilt kuruluğunu daha da arttırır. Kuru ciltli kişilerde çok fazla kızarıklık pullanmalar oluşur. Bu görüntüyü kapatmak adına yoğun kullanılan fondöten hem cildin nefes almasını engeller hem de nemsiz bir cildin üzerine sürüldüğü için hoş olmayan bir görüntüye sebep olur.


 

Kış aylarında oluşan cilt hassasiyetine bağlı olarak kaşıntı ve kızarıklıklar oluşur. Kendi çabalarımızla yaptığımız bilinçsiz ve yanlış müdahaleler sonucu cildin koruyucu tabakasına zarar vererek akne, seboreik dermatit ve bazı mantar hastalıklarını tetiklemiş oluruz. Ciltte oluşan kızarıklık, pullanma ve çatlamalar cildin enfeksiyonlara çok daha kolay yakalanmasına neden olur bu da cilt yaşlanmanızı hızlandırır.

 

 

 

Bu nedenle özellikle hassas cildi olanlar mutlaka bir dermotologa danışıp cildi için en doğru dermo kozmetik ürünlerini kullanmalıdır. Böylelikle saydığımız tüm bu cilt problemlerinden uzaklaşmış sağlıklı, parlak ve canlı bir görünüme sahip oluruz.

Neşeniz ve keyfiniz bol olsun, sağlıklı günler dileriz…

 

DERMOLİST BLOG

Etiketler: kuru cilt, kış, bakim
Kasım 16, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı